• +386 70 682 301
 • info@anarma-adzic-akademija.si
 • Regentova 2b, Ankaran
0.00  0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

ZAKAJ IMAJO NEKATERI STILISTI TREPALNIC VIŠJE CENE KOT NEKATERI DRUGI?

Cena ni samo številka, ki jo dober stilist za trepalnice izbere. Sestavljena je (oziroma bi morala biti) iz več dejavnikov.

1. Strokovnost stilista za trepalnice. Stilistovo strokovnost merimo po njegovem znanju, torej preteklih izobraževanjih in pa izkušnjah, ki jih ta oseba ima. Zelo pomembno je torej, če imamo nekoga, ki je v svoji karieri uredil na primer 500 strank ali pa nekoga, ki jih je imel 5. Lahko primerjamo tudi nekoga, ki se je izobraževal pri certificiranih akademijah, ki je pridobival znanje in prakso več ur, dni, let in je v to vložil tudi določene vsote denarja ali pa nekoga, ki si je mogoče na hitro pogledal en splošen videoposnetek na spletu.

2. Higiena: stilista za trepalnice, pripomočkov in njegovega delovnega prostora – salona. Še vedno se premalo poudarja pomembnost higiene, ki jo stilist MORA zagotavljati. Pomembno je, da upošteva vse ukrepe za razkuževanje pripomočkov in orodij s katerimi dela, prav tako mora biti salon urejen v skladu s tem in pa seveda nenazadnje tudi stilist sam. Tudi tukaj zlahka naredimo primerjavo nekoga, ki se drži teh higienskih standardov in za vsako stranko zagotovi npr. čisto podlogo na mizi in ima primerna razkužila v prostoru itd., in pa nekdo ki se tega ne poslužuje. Moramo namreč vedeti, da je tudi to šteto v stroške stilista, ne samo material ki ga porabi za delo enih trepalnic.

3. Kakovost materiala, ki ga stilist uporablja za delo s trepalnicami. Danes je na trgu ogromno izdelkov, v tem primeru govorimo o materialu, ki je tudi dokaj prosto dostopen. Stilisti, ki smo se primerno izobrazili, uporabljamo samo preverjen material, ki dosega predpisane standarde. Tudi v primeru zapletov vam bomo znali primerno svetovati in vam lahko zagotovimo sledljivost materiala. Na drugi strani pa imamo nekoga, ki zaradi zelo nizke cene material kupi na trgu, kjer ni mogoče zagotoviti njegove ustreznosti, prav tako pa se v primeru težav pojavi vprašanje o proizvajalcu materiala in o sami vsebini le tega.

4. Stilistovo dobro ime in prepoznavnost. Na ceno storitve zagotovo vpliva tudi stilistova prepoznavnost. Ta del je povezan z njegovimi izkušnjami in preteklimi izobraževanji pa tudi s številom strank in njihovom zadovoljstvom.

5. Lokacija salona– Splošno znano je, da so cene v večjih mestih drugačne od cen v manjših krajih. Lokacija posledično vpliva tudi na frekvenco strank ki določen salon obiščejo in nato seveda tudi na ceno storitve.

6. Hitrost opravljene storitve -Tukaj želim poudariti samo to, da hitreje opravljena storitev ne nujno pomeni, da je to dobro opravljena storitev, ki upravičuje višjo ceno. Seveda izkušnje pripomorejo pri hitrejšem delu, ampak je ta hitrost včasih lahko tudi odraz površnosti.

Vsekakor je pri izbiri stilista in cene, ki ste jo za storitev pripravljeni plačati potrebno najprej pridobiti ustrezne informacije ter se nato odločiti na podlagi lastne presoje in lastnih želja.

Imejte pa v mislih, da nizka cena lahko za seboj prinese vse zgoraj omenjene dejavnike ter da višja cena po navadi ne pomeni tega, da se nekdo preveč visoko in neupravičeno ceni. Le s spoštovanjem stilistovega dela, časa in njegove cene lahko pomagate soustvariti kvalitetno ponudbo storitev na trgu in kvalitetno izvajanje le teh.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  ”Do what you love and success will follow. Passion is the fuel behind a successful career.”
  O nas
  Anarma Adžić, s.p.
  Regentova 2b, Ankaran
  +386 70 682 301
  info@anarma-adzic-akademija.si
  Davčna številka: SI41335384
  © 2023 Anarma Adžić s.p., Created by Baleynet